Kolektor Worldwide

Kolektor zanimiv tudi za študente iz Bosne in Hercegovine

28.03.2012

V okviru obiska Slovenije se je na Kolektorju mudila skupina študentov in njihovih profesorjev s Fakultete za strojništvo iz Banjaluke. To je po obisku slovenskih študentov elektrotehnike že drugi obisk študentov ta mesec.

Pobudo za obisk in ogled Kolektorja je dal glavni izvršni direktor koncerna Kolektor Radovan Bolko, ki je pred kratkim v okviru svojega obiska v Bosni in Hercegovini obiskal Fakulteti za strojništvo v Banjaluki in Sarajevu. Z omenjenima fakultetama vidi možnost za sodelovanje, saj Kolektor za svoj nadaljnji razvoj potrebuje usposobljen tehnični kader. Kot je v svoji predstavitvi povedal študentom in njihovim profesorjem, v Kolektorju največjo pozornost posvečajo razvoju. Kolektor ima razvojne centre v Sloveniji, Nemčiji in v Južni Koreji, Radovan Bolko pa ne izključuje možnosti, da bo Kolektor razvojni center »postavil« tudi v Bosni in Hercegovini. Beseda je tekla tudi o možnostih štipendiranja in kasnejše zaposlitve. Da bi si gostje lažje predstavljali, koliko operacij je potrebnih, da na koncu nastane nek produkt, so si ogledali laboratorij, Orodjarno in Strojegradnjo, Divizijo A in linijo »connection plate« na Ascomu. 

Kot smo že uvodoma zapisali, je bil to drugi obisk študentov v tem mesecu. Najprej je Kolektor gostil slušatelje predmeta energetska učinkovitost na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani, ki pa so pod drobnogled vzeli Razvojno-tržni center. Zanimalo jih je namreč prav vse – od projektiranja objekta do njegove energetsko učinkovite gradnje in delovanja danes.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.