Kolektor Worldwide

Na 15. Trohovem šahovskem memorialu rekordna udeležba

11.03.2012

15. Trohovega šahovskega memoriala se je udeležilo rekordnih 39 tekmovalcev iz 11 slovenskih klubov. Tokrat se tekmovanja, ki ga je organiziral Šahovski klub Kolektor, zaradi drugih obveznosti niso udeležili prijatelji iz avstrijske Koroške. Nastopil pa je tudi svetovni prvak v dopisnem šahu Marjan Šemrl, ki je prve poteze odigral prav v tem klubu, ki se je takrat imenoval še Rudar.

Udeleženci so odigrali sedem kol v pospešenem šahu, in sicer dvakrat po 15 minut. Direktor turnirja Boštjan More, ki že vrsto let skrbi, da šahovska igra v mestu ne bo zamrla, zasluga po njegovem gre tudi koncernu Kolektor, je pozdravil udeležence in ob tej priložnosti ni pozabil na Silva Kovača, ki je alfa in omega kar zadeva šah v tem mestu. Nato je na prvi deski, na kateri je igral aktualni svetovni prvak v dopisnem šahu Marjan Šemrl, potegnil prvo potezo in s tem odprl tokratni turnir.

Na njem je zmagal Nesib Jukan iz Šahovskega kluba Trzin, drugi je bil svetovni prvak v dopisnem šahu Marjan Šemrl, ki igra za Šahovski klub Domžale in tretji Vladimir Vodopivec iz Šahovskega kluba Nova Gorica. Najmlajši udeleženec je bil njegov klubski kolega Tine Markočič, najstarejši pa veteran Dušan Rusjan. Tudi najmlajša šahistka Ana Černe je prišla iz Nove Gorice. Pokale in praktične nagrade pokrovitelja jim je tudi tokrat podelil poslanec Samo Bevk, tudi smo dober šahist.

Vsi zmagovalci letošnjega Trohovega memoriala

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.