Kolektor Worldwide

Koncern Kolektor odprl novo proizvodnjo v Južni Koreji

07.03.2012

Koncern Kolektor je danes odprl dodatne proizvodne in strojne kapacitete v svojem podjetju Kolektor Sinyung v Južni Koreji. S tem si je koncern Kolektor utrdil mesto največjega proizvajalca komutatorjev za avtomobilski trg v Južni Koreji. Južna Koreja je peta največja proizvajalka avtomobilov na svetu.

Kolektor Sinyung je peto največje podjetje v okviru koncerna Kolektor in tretje največje podjetje za proizvodno komutatorjev v okviru koncerna Kolektor. Podjetje izdeluje komutatorje namenjene avtomobilski industriji za azijsko tržišče, specializirano predvsem za proizvodnjo komutatorjev manjših dimenzij in komutatorjev za starterje.

Nova proizvodnja linija je rezultat strateškega načrtovanja in usmeritev Razvojno-tržnega centra v Idriji in Južni Koreji. Proizvodnja linija v novem delu tovarne je sestavljena v veliki večini iz komponent  narejenih v Južni Koreji, in bo zaradi tehničnih inovacij povečala konkurenčnost proizvodov Kolektorja v Južni Koreji. 

Stojan Petrič, predsednik koncerna Kolektor, je ob tej priložnosti povedal: «S to otvoritvijo potrjujemo, da je strategija koncerna Kolektor, da se usmerjamo v lokalno proizvodnjo za lokalni trg, pravilna. To potrjujejo tudi naši kupci in lokalni partnerji, ki so sodelovali pri odprtju nove povečane proizvodnje hale v Južni Koreji. Kolektor je s tovarno v Južni Koreji uspešno povezal evropsko in azijsko znanje ter postal največji lokalni proizvajalec komutatorjev. Velikost, tehnološka opremljenost in zrelost podjetja predstavljata solidne temelje za nadaljnjo rast v Južni Koreji in Aziji, tudi z akvizicijami.«

S to širitvijo proizvodnih kapacitet bo Kolektor Sinyung presegel prodajo v višini 25 milijonov evrov, tako na trgu Južne Koreje, kot na drugih azijskih trgih. V 10 letih se je rast prodaje Kolektorja v Južni Koreji povečala za nekajkrat.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.