Kolektor Worldwide

Proizvodnjo nekaj tipov komutatorjev za zaganjalnike selijo v Laktaše

05.03.2012

V tovarno Kolektor Bosna iz Divizije B1 Kolektor Sikoma selijo del proizvodnje komutatorjev za zaganjalnike. Zanje bodo v mesecu dni preselili naprave za izdelavo surovcev, za brizganje in končno obdelavo. Na izpraznjeno mesto bodo iz koncernove Strojegradnje pripeljali linije za proizvodnjo novejših vrst komutatorjev, prav tako za zaganjalnike.

Ciril Gantar, ki je v Kolektorju skrbnik orodij, je povedal, da so na leto z omenjenimi stroji in linijo izdelali kakih 3 milijone komutatorjev. Pred selitvijo strojev v Kolektor Bosno se je v Idriji skoraj eno leto uvajalo 30 delavcev iz Laktašev, ki bodo odslej na njih delali tudi doma. Za montažo prvih strojev in naprav bo Kolektorjeva ekipa vzdrževalcev in urejevalcev na novi lokaciji poskrbela še ta teden, zato bodo prihodnji teden v Bosni že lahko delali prve operacije na njih.

Matej Terpin, koordinator Vzdrževanja komutatorskega dela Kolektorja, pravi, da bodo izpraznili kakšno četrtino hale Divizije B1. Vse bodo naložili na tri priklopnike najprej pa seveda stroje za izdelavo surovcev. Na  koncu pridejo na vrsto še linije za končno proizvodnjo komutatorjev za zaganjalnike. Na izpraznjeno mesto bodo iz hišne Strojegradnje pripeljali nove linije za proizvodnjo novejših vrst komutatorjev za tako imenovani program start/stop zaganjalnikov.

Prvi stroji so že pripravljeni za prevoz v Laktaše

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.