Kolektor Worldwide

Nova brizgalna stroja za Kolektor KFH

13.02.2012

V Kolektorjevo podjetje KFH so danes iz Nemčije pripeljali dva brizgalna stroja znamke Arburg. Svoje mesto bosta našla v leta 2008 ustanovljenem podjetju, ki skrbi za industrializacijo novih proizvodnih programov, ki zaenkrat poteka v Diviziji B Kolektor Sikoma oziroma v hali S18.

Kolektor KFH izdeluje v hali S18 predvsem rotorje in hibridne izdelke oz. izdelke iz plastike je ob tej priložnosti povedal njen direktor Andrej Brložnik. KFH izdeluje tudi komutatorje, vendar v hali S20. Nova stroja bosta služila uresničitvi projekta Delphi – izdelavi plastomagnetnega rotorja za aplikacijo bencinska črpalka. Delphi bo imel proizvodnjo locirano na Poljskem. Gre za nov projekt podjetja KFH, za katerega so pred nekaj tedni v koncern že prispeli tudi roboti. Proizvodna linija bo po besedah Andreja Brložnika popolnoma avtomatizirana. Na njej pa bodo za naročnika izdelali na leto 1,2 milijona plastomagnetnih rotorjev.

Količine bodo z leti povečevali, je še dodal in povedal, da je v družbi trenutno 54 zaposlenih.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.