Kolektor Worldwide

V hotelu Jožef sta nastopila mlada idrijska glasbena upa, brata Ćoralić

10.02.2012

V hotelu Jožef so v počastitev kulturnega praznika pripravili pravo glasbeno poslastico za vse ljubitelje črno-belih tipk in nežnih zvokov violine. Na samostojnem koncertu sta se občinstvu predstavila mlada idrijska glasbena upa, brata Ćoralić, Armin Ćoralić na klavirju in Erin Ćoralić na violini. Kot poudarjata, talent ni vse, uspehi so plod trdega dela in odrekanj. Na njuni glasbeni poti pa jima ob strani stoji tudi Kolektor. Vodstvo družbe se namreč še kako dobro zaveda, da je za uspeh potrebno trdo delo, zato jima želi s finančno pomočjo omogočiti, da bi bilo njuno glasbeno izobraževanje in ustvarjanje lažje.

Armin in Erin Ćoralić kljub svoji mladosti že vrsto let navdušujeta občinstvo s svojim glasbenim talentom. Kjerkoli nastopita ju občinstvo nagradi z bučnim aplavzom. Njuna glasbena pot je impresivna.

22-letni Armin Ćoralić, ki je v svoji glasbeni karieri prejel številna priznanja in snemal za najrazličnejše medije, je uspešen študent na eni najslovitejših glasbenih akademij na svetu Royal College of Music v Londonu pri priznanem britanskem pianistu in pedagogu Andrewu Zolinskem. Po Arminovih stopinjah pa hodi tudi njegov 18-letni brat Erin Ćoralić, ki  zaključuje četrti letnik na Gimnaziji Jurija Vege v Idriji in obiskuje 10. razred violine na Glasbeni šoli Idrija. Erin se letos poleg mature na idrijski gimnaziji pripravlja še na državno tekmovanje violinistov ter na sprejemni izpit za študij violine v Celovcu, kamor se že zdaj vsako soboto vozi na ure violine k profesorju Saewonu Suhu.

Za presenečenje večera sta poskrbela kar brata Ćoralić sama. Kot glasbena gostja je namreč nastopila mlada sopranistka, doma iz Walesa, Beshlie Thorp, ki prav tako kot Armin študira na Royal College of Music v Londonu.  

Koncern Kolektor bo Armina in Erina Ćoralić podpiral tudi v bodoče na njuni nadaljnji poti na prestižnih glasbenih akademijah v Londonu in Celovcu.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.