Kolektor Worldwide

Štirje programi industrijske tehnike na sejmu IFAM

27.01.2012

Še danes gosti dvorana K sejmišča Golovec v Celju strokovni medpodjetniški (B2B) sejem za avtomatizacijo, mehatroniko in robotiko IFAM ter sejem za strokovno in profesionalno elektroniko, komponente, močnostno elektroniko in orodja INTRONIKA. Na sejmu IFAM predstavlja Kolektor Synatec opremo za avtomatizacijo in nizkonapetostno stikalno opremo že sedmič, prvič pa se predstavljata Kolektor Orodjarna, poslovna enota Strojegradnja in avtomatizacija ter rešitve in oprema za strojni vid razvojne skupine iDrium.

»Že od začetkov se na sejmu z opremo zastopanih podjetij in lastnimi namenskimi izdelki za znane kupce predstavlja Kolektor Synatec, letos prvič pa se številnim obiskovalcem predstavljata tudi Kolektorjeva Orodjarna s poslovno enoto Strojegradnja in avtomatizacija ter razvojna skupina iDrium. Strojegradnja se predstavlja s strojem JOŽA-5, ki je namenjen optični kontroli komutatorjev, iDrium pa z računalniško aplikacijo za strojni vid in lastnim izdelkom elektronsko lupo eMag,« pojasnjuje Polonca Pagon, vodja marketinga za poslovno divizijo.  

Na stroju JOŽA-5 so štiri optična rotacijska merilna mesta, glede na nabor napak so na vsakem merilnem mestu postavljene tri kamere z ustreznimi osvetlitvami, prvemu merilnemu mestu je dodana laserska kontrola premera izdelka. Zajem in analiza slik se vrši med kontinuiranim vrtenjem izdelka. Strojni vid uporabniku omogoča, da s pomočjo računalnika zajeto sliko obdelamo in pridobimo za uporabnika koristne informacije in nudi številne možnosti uporabe v industriji, od dimenzijskih meritev, identifikacije kosov, lociranja in štetja kosov, preverjanja orientacije kosov, preverjanje barve in preverjanja kakovosti izdelkov.

IFAM je edini slovenski strokovni medpodjetniški sejem na področju avtomatizacije, merilne tehnike, mehatronike, proizvodne informatike oziroma edini sejem za opremo, rešitve in sisteme, ki so namenjeni povečanju učinkovitosti procesov, zagotavljanju kakovosti izdelkov in zadovoljitvi poslovnih potreb industrijskih panog v Sloveniji. Od začetkov pred sedmimi leti se je IFAM razvil v kakovostno in mednarodno strokovno sejemsko prireditev z jasno razstavno vsebino, ciljnim občinstvom in industrijskimi področji, ki jih nagovarja. »Opažamo, da sejem med obiskovalci kot tudi med razstavljavci vsako leto pridobiva na veljavi, seveda pa po obsegu ni primerljiv s podobnimi sejmi v tujini, omogoča pa učinkovit ogled in pregled ponudbe,« zaključuje Pagonova.   

Sejem si je mogoče ogledati še danes do 17. ure.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.