Kolektor Worldwide

Konec februarja bo nova hala Kolektor Etre popolnoma končana

26.01.2012

Konec prihodnjega meseca bo nova hala Kolektor Etre popolnoma končana. Medtem ko predstavniki nemškega dobavitelja končujejo sušilno komoro za velike energetske transformatorje v ostalih prostorih nove hale, proizvodnja več ali manj že teče normalno.

Glavni direktor Kolektor Etre dr. Tomaž Kmecl je povedal, da z zaključnimi deli prav nič ne zamujajo, saj gre v primeru dokončanja sušilne komore za izjemno velik objekt in številne komponente, ki jih je treba vanjo vgraditi. Toliko časa bodo namreč  monterji potrebovali, da bodo sestavili napravo. Tudi za namestitev ostalih strojev in naprav v novo halo smo potrebovali več kot en mesec, čeprav se prevzemni preizkusi niso bistveno zavlekli. »Dejstvo je namreč, da tako veliki stroji v prvo ne stečejo povsem tekoče, zato so potrebne razne korekture,« je dejal glavni direktor Kolektor Etre dr. Tomaž Kmecl.

Uradna otvoritev nove hale bo junija. »Nismo še dorekli kakšna bo, bo pa slavnostna in v luči prikaza zahtevnosti novega proizvoda, ki ga bomo v njej izdelovali,« je poudaril dr. Kmecl. Halo so namreč postavili zato, da bodo v njej izdelovali 400-kilovoltne energetske transformatorje.

Monterji iz Nemčije končujejo sušilno komoro za velike transformatorje

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.