Kolektor Worldwide

Pred bližnjimi informativnimi dnevi se je Kolektor predstavil idrijskim dijakom in osnovnošolcem

25.01.2012

Kolektor že vrsto let zgledno sodeluje z izobraževalnimi inštitucijami v kraju in izven njega. Glavni namen je vsekakor njegova predstavitev mlajšim generacijam in promocija tehničnih poklicev. Kolektor namreč za svoj nadaljnji uspešni razvoj potrebuje usposobljen kader, ki pa ga v domačem okolju praktično ni.

Pred informativnimi dnevi, ki bodo 10. in 11. februarja, se je Kolektor predstavil dijakom tretjega in četrtega letnika Gimnazije Jurija Vege ter devetošolcem idrijske osnovne šole. Dijaki in osnovnošolci so se seznanili s poslanstvom koncerna Kolektor, njegovimi dejavnostmi, možnostmi štipendiranja in zaposlovanja. Ogledali so si Razvojno-tržni center, tako imenovane »možgane Kolektorja«, največjo in najsodobnejšo orodjarno v Sloveniji in izven meja naše države ter ostale proizvodne prostore.

Dijaki tretjega letnika idrijske gimnazije so v sklopu obiska opravili še obvezno laboratorijsko vajo iz fizike. Zaposleni v oddelku elektronike so z njihovimi  profesorji zanje pripravili vajo, v kateri so izdelali RGB lučke. Osnovnošolci pa so na Kolektorju preživeli svoj tehniški dan. Spoznali so, kako je sestavljen in deluje elektromotor ter se preizkusili v sestavljanju komutatorjev.

Čeprav učenci in dijaki z obiski Kolektorja še niso zaključili, oglede in delavnice imajo do petka, pa lahko rečemo, da so bili s slišanim in videnim izjemno zadovoljni.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.