Kolektor Worldwide

Stekla proizvodnja v novi hali Kolektor Etre

03.01.2012

»Proizvodnja v novi hali Kolektor Etre se začenja prvi letošnji delovni teden,« poudarja direktor proizvodnje v omenjeni koncernovi družbi Žiga Kogej. Prve tri enote tako imenovanih velikih transformatorjev, ki bodo dokončani v novi hali, že izdelujejo v obstoječi proizvodni hali. Sicer pa bodo proizvodnjo v novi še ta teden uvedli postopno, v enem mesecu pa popolnoma, da ne bi zamudili dobavnih rokov za že naročene prve tri velike energetske transformatorje.

Glavni direktor Kolektor Etre dr. Tomaž Kmecl pa je ob tej priložnosti izpostavil, da z omenjeno 30-milijonsko naložbo postavljajo temelje nadaljnje rasti podjetja, izboljšanja  tehnologije in večje konkurenčnosti na svetovnem tržišču. Z novo proizvodno halo, predvsem pa s proizvodnjo 400-kilovoltnih energetskih transformatorjev v njej, se naša država in koncern Kolektor na svetovnem tržišču pojavljata kot ponudnika največjih in najbolj zahtevnih energetskih transformatorjev. Po Kmeclovih besedah bodo prav tovrstni transformatorji določali prihodnost v naslednjih letih.

Predvidoma naj bi novo halo Kolektor Etre uradno odprli marca.

Direktor proizvodnje v Kolektor Etri Žiga Kogej (levo ob mizi za sestavljanje transformatorske pločevine) in njen glavni direktor dr. Tomaž Kmecl sta se prvi delovni dan v letošnjem letu v novi hali v glavnem pogovarjala, kako obuti delavce, da bodo zagotavljali 100-odstotno čistost proizvodnih prostorov

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.