Kolektor Worldwide

Kolektor Sikom najboljše podjetje v predelovalni industriji

22.12.2011

Na lestvicah TOP 50 – liga najboljših in največjih v predelovalni industriji najdemo tri podjetja koncerna Kolektor, in sicer Kolektor Sikom, Kolektor Etro in Kolektor Liv. Najvišje mesto na obeh lestvicah pa zaseda Kolektor Sikom. Na lestvici največjih v predelovalni industriji je na 26. mestu, na lestvici najboljših pa se je zavihtel na sam vrh, na prvo mesto torej.

Avtorji lestvice so podjetja nanjo razvrščali glede na rast prihodkov, dobička, kosmatega denarnega toka iz poslovanja (EBITDA), kapital, sredstva in število zaposlenih. Pregled podjetij v predelovalni industriji je pokazal pomen farmacevtskih družb in avtomobilske industrije za slovensko gospodarstvo. O Kolektor Sikomu, kot najboljšem podjetju v predelovalni industriji, pa so zapisali: »Podobno kot na lestvici največjih skupin, kjer je slavil idrijski koncern Kolektor, je tudi na lestvici najboljših podjetij v predelovalni dejavnosti slavila matična družba Kolektor Sikom, vodilni proizvajalec komutatorjev na svetu. Razen po bruto dodani vrednosti na zaposlenega in velikosti se je po vseh kazalnikih uspešnosti uvrstila med najboljšo deseterico. Zmagovalcu v panogi je lani uspelo več kot za polovico okrepiti prihodke, rezultat pred davki in obrestmi pa kar za 2,5-krat. Zavidljiv je tudi donos na kapital (24,6 odstotka) in sredstva (17 odstotkov).«

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.