Kolektor Worldwide

Kolektorjevi kadroviki zaključujejo projektno zelo pestro leto

14.12.2011

Na drugi kadrovski konferenci v letošnjem letu so se zbrali vsi kadroviki koncernovih podjetij v Sloveniji. Strinjali so se, da je za njimi pestro leto, ki ga zaznamujejo številni za koncern pomembni in uspešni projekti.

Za celotno skupino Kolektor je prav gotovo najpomembnejši projekt celovit sistem razvoja ključnih kadrov znotraj koncerna Kolektor. Z njim so začeli v podjetju Kolektor Group. Ko ga bodo februarja 2012 uspešno zaključili, bodo primer dobre prakse najprej prenesli še na ostala podjetja na idrijski lokaciji in zatem še drugod v Sloveniji. Glavni namen projekta je zmanjševanje razkoraka med trenutnimi kompetencami kadrov in želenim nivojem kompetenc na specifičnih delovnih mestih. S tem bo Kolektor zagotovil okolje, znotraj katerega se bodo zaposleni skupaj s podjetjem lahko razvijali in nadgrajevali svoje potenciale.

Koncerova služba za kadre, ki je organizirala konferenco, je srečanje vseh kadrovikov izkoristila za seznanitev z novostmi za delodajalce, ki jih prinaša Zakon o varnosti in zdravju pri delu ter odgovore na vprašanja, ki jih imajo koncernovi kadroviki glede organizacijskega predpisa Zagotavljanje človeških virov s prožnimi oblikami dela.

Pomembne novosti s kadrovskega področja so vsekakor paket dobrodošlice za novo zaposlene, ki sta ga predlagali Barbara Tušar in Martina Lukan iz službe za kadre, priprava za kandidaturo Kolektorja za pridobitev certifikata družini prijazno podjetje in intranetna aplikacija za izvedbo letnih razvojnih pogovorov.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.