Kolektor Worldwide

Časi Leonarda da Vincija za koncern Kolektor ne pridejo več v poštev

08.12.2011

Na celodnevni četrti razvojno-tržni konferenci za področje komponent in sistemov so tokrat v uvodu spregovorili glavni izvršni direktor koncerna Radovan Bolko ter izvršnika za prodajo in marketing ter razvoj Primož Bešter in Marjan Drmota. Vsako leto koncern Kolektor pripravi dve podobni razvojno-tržni konferenci. Prvo po prvem polletju in drugo ob koncu leta. Pred tem so bile konference ločene, ta pa je že četrta skupna.

Radovan Bolko, ki jih je najprej nagovoril, se je posvetil viziji koncerna, ki je nujna, da bi ta dosegel načrtovane prodajne rezultate, še posebej v teh kriznih časih. Ker bo koncern letos prodal za več kot 400 milijonov evrov, je predviden obseg prodaje pol milijarde evrov leta 2017 zelo realen. To je dobra osnova za načrtovano prodajo, ki naj bi leta 2020 znašala že blizu milijarde evrov. Da pa bi to dosegli, bodo v koncernu krepili obstoječe stebre z nišnimi proizvodi in kupovali podjetja, ki imajo možnosti, da bodo ali že dosegajo več kot 50.000 evrov dodane vrednosti na zaposlenega.

Steber komponent in sistemov oziroma to poslovno področje je znotraj koncerna še vedno najmočnejše, kar je pogojeno tudi z zgodovinskim dejstvom, da se je prav na njegovi osnovi začel koncern razvijati. Seveda pa bodo v prihodnje krepili tudi ostala dva, to je stavbno tehniko in izdelke za dom ter energetiko in industrijsko tehniko. Še danes proizvodnja komutatorjev predstavlja med 40 in 43 odstotki celotne koncernove prodaje, medtem ko je bila še na začetku tega desetletja skoraj edina.

Na tokratni razvojno-tržni konferenci so preverili rezultate posameznih programov, med katerimi trenutno po obsegu  prednjačita komutatorski program in program magnetnih komponent. Ni skrivnost, da je znotraj komutatorskega programa najdonosnejša proizvodnja grafitnih komutatorjev. Koncern sledi strategiji, da mora program izpolniti kazalnike, ki so postavljeni pred njega in na ta način lahko pričakujemo doseganje strateško postavljenih rezultatov za koncern.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.