Kolektor Worldwide

Kolektor Orodjarna na Euromoldu

02.12.2011

Kolektor Orodjarna se še danes predstavljala na 18. mednarodnem sejmu orodjarstva Euromold v Frankfurtu. Na sejmu, ki je svoja vrata odprl v torek, se predstavlja več kot 1.320 razstavljavcev iz 45 držav, ki jih bo po napovedih organizatorja obiskalo preko 55.000 obiskovalcev.

Sejem obiskovalcem ponuja vse »od ideje do prototipa in serijske proizvodnje«, to pa je tudi vodilo Kolektor Orodjarne. »Dejansko je napočil čas, ko smo ponudniki orodjarskih storitev v Evropi prisiljeni storiti več kot kitajska konkurenca. Ponuditi moramo celovite rešitve, od izdelave prototipov do izgradnje linijske proizvodnje za posamezne izdelke. To pa lahko naredijo le velike orodjarne,« pravi direktor Robert Čerin. Kolektor Orodjarna uresničuje omenjeni način dela za podjetja v koncernu Kolektor. »V Evropi deluje veliko manjših družinskih orodjarn, ki tem zahtevam težko oziroma ne morejo slediti. To potrjujejo tudi orodjarji sami, še posebej so zaskrbljeni italijanski orodjarji. Na področju orodij za brizganje termoplastov pa smo vsi evropski orodjarji pod hudim pritiskom cen dobaviteljev s Kitajske,« pojasnjuje Čerin. 

Orodjarna se predstavlja na Euromoldu predvsem zato, ker je to odlična priložnost pridobivanja novih kontaktov in potencialnih kupcev ter predstavitve izvirnih tehničnih rešitev naših orodjih. Na sejmu predstavljajo celoten program naših orodjarskih storitev in tokrat prvič tudi storitve profitnega centra strojegradnje s poudarkom na izvedbi optičnih kontrolo za izdelke, izpostavimo lahko optično kontrolo za zahtevnejše proizvode. Po besedah Čerina veliko potencilanih strank išče servis na orodjih, ki so bila izdelana na Kitajskem. Meni, da se odpira nova tržna niša, v katero bo Kolektor Orodjarna vstopila.

 

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.