Kolektor Worldwide

Kolektor podpornik Poslovne konference v Portorožu

18.11.2011

Namen oziroma poslanstvo Poslovne konference v Portorožu, ki jo organizirata poslovni dnevnik Finance in ljubljanska Ekonomska fakulteta, je izobraževanje poslovnežev, interaktivna izmenjava znanj, izkušenj, mnenj in pogledov na aktualna gospodarska in poslovna vprašanja v širšem gospodarskem prostoru. Vsebina konference je plod temeljitega in poglobljenega raziskovalnega dela, kar ji zagotavlja visoko dodano vrednost.

Letošnja, že 13. Poslovna konferenca v Portorožu, je nosila naslov Ali globalno vladanje ali nacionalna država – kje je svet in kje smo mi?. V odgovor na to je prof. dr. Janez Prašnikar zapisal: »Medtem ko je za vzpostavitev globalnega vodenja upanje slabo, je drugo, torej povratek nacionalne države, vsaj za majhne države kot je Slovenija, lahko usodno. Izkoristiti prednosti odprtega gospodarstva bi moralo biti v njenem interesu.«

Kot je povedal predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič, je Poslovna konferenca v Portorožu priložnost za vodstvo Kolektorja, da preveri strateško usmeritev koncerna. Po njegovem mnenju za Slovenijo ni alternative, ali biti industrijska družba ali finančni holding, biti Nemčija ali Amerika, je lahko le odprta industrijska družba, za katero je pomembna socialna komponenta. Koncern Kolektor je industrijsko globalna družba z mednarodno kulturo. Sledi zahtevam kupcev in raste v sorazmerju z njimi tako znotraj Evropske unije kot globalno. Ohranja konkurenčnost z razvojnimi centri doma in v tujini, finančno stabilnost ter socialno komponento zaposlenih.

Predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič je sinoči na gala večerji v imenu dosedanjih prejemnikov nagrade za izjemne dosežke v gospodarstvu, ki jo vsako letos podelijo na Poslovni konferenci v Portorožu, prof. dr. Janezu Prašnikarju podelil posebno priznanje za dolgoletno organizacijo poslovne konference in za izjemno raziskovalno dejavnost povezano z njo. Stojan Petrič je nagrado za izjemne dosežke v gospodarstvu prejel leta 2002. Letošnji nagrajenec pa je Ivo Boscarol.

foto: finance.si

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.