Kolektor Worldwide

Kolektorjeve rešitve za strojni vid na sejmu Vision

14.11.2011

Od 8. do 11. novembra je v Stuttgartu potekal 24. mednarodni sejem Vision, ki je namenjen predstavitvi rešitev in opreme za strojni vid. Letos prvič se na tem sejmu predstavlja tudi koncern Kolektor s svojimi rešitvami in opremo za strojni vid, ki jih znotraj koncerna razvija in trži razvojna skupina Idrium.

Strojni vid oziroma računalniški vid je aplikacija,  s katero s pomočjo računalnika zajeto sliko obdelamo in pridobimo za uporabnika koristne informacije. Valentin Koblar, vodja razvojne skupine Idrium, pravi, da strojni vid nudi številne možnosti uporabe v industriji, od dimenzijskih meritev, identifikacije kosov, lociranja in štetja kosov, preverjanja orientacije kosov, preverjanje barve in preverjanja kakovosti izdelkov.

Kolektorjeve rešitve za strojni vid na sejmu VisionŠtevilnim obiskovalcem sejma so poleg računalniške aplikacije predstavili tudi lasten izdelek elektronsko lupo eMag, ki je prvi korak pri implementaciji rešitev strojnega vida. »Elektronska lupa je univerzalen produkt, ki s pomočjo elektronske povečave zagotovi najboljši način za ročno pregledovanje kakovosti izdelanih kosov. Visoka robustnost in modularnost zagotavljata, da je produkt primeren za uporabo tudi v najzahtevnejšem industrijskem okolju, za pregledovanje kakovosti površine, tiska ali oblike manjših proizvodnih serij,« pojasnjuje Matej Logar in dodaja, da so z obiskom na sejmu Vision zadovoljni.

Rešitve strojnega vida v proizvodnji že uporabljajo nekatera koncernska podjetja in pozitivni učinki na učinkovitost proizvodnega procesa so že vidni. V skupini Idrium so prepričani, da so njihove rešitve in oprema za strojni vid zelo kakovostne in konkurenčne. Poleg predstavitve na sejmu Vision so se meseca oktobra predstavili tudi slovenski strokovni javnosti, in sicer na konferenci NIDays, ki v organizaciji družbe National Instruments inženirjem, znanstvenikom in pedagogom v Slovenijo prinaša najbolj sveže novosti na področjih tehnoloških trendov, izdelkov in rešitev, ki temeljijo na grafičnem načrtovanju sistemov. Logar je delo skupine Idrium predstavil s prispevkom na temo Računalniška kontrola kakovosti tiska.Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.