Kolektor Worldwide

Narasle vode poškodujejo mehki jez

11.11.2011

Ne se bati, ne bodo porušili Kolektorjevega mostu, ki povezuje bregove Idrijce. Delavca vipavskega gradbenega podjetja Ides po naročilu SENG-a (Soške elektrarne Nova Gorica) namreč samo odstranjujeta neravno in hrapavo površino šestmetrskega polja betona, na katerem se je ob visokih vodah poškodoval mehki jez.

To so ugotovili z najnovejšimi podrobnimi posnetki mehkega mostu, ki ga je kranjska Sava postavila leta 1992 in ga po šestnajstih letih zamenjala. Mehki jez, katerega zamenjava je leta 2007 stala 130.000 evrov, so ob poletnem nizkem vodostaju Idrijce že zakrpali, zdaj pa bodo šestmetrsko polje zamenjali z odpornejšim betonom na vodo, obrus in obrabo, je povedal Peter Blažej, vodja službe za gradbena dela v SENG-u. Če se bo predviden poseg obnesel, bodo prihodnje poletje podobno storili še na preostalem delu 24-metrskega mostu, ki povezuje bregova Idrijce v Kolektorjevi industrijski coni. 

SENG kot vzdrževalec pričakuje, da se bo poseg obnesel in da bo Agencija Republike Slovenije za okolje namestila še manjkajoče hrastove brune na lesenem delu mehkega jezu.

Delavca vipavskega Idesa Emsad Jazovac in Perzudin Glamotić  odstranjujeta polje hrapave površine betona. Za vsa dela v šestmetrskem polju bosta potrebovala pet delovnih dni.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.