Kolektor Worldwide

Kolektorjeva tekaška ekipa najštevilčnejša do zdaj

23.10.2011

Letošnjega 16. ljubljanskega maratona se je po besedah organizatorjev udeležilo več kot 12 tisoč tekačev in tekačic. Med njimi je bila tudi rekordno velika skupina Kolektorjevih tekačev. Med 240 tekači, ki so se podali na 10-, 21- in 42-kilometrsko progo, so bili zaposleni iz 17 Kolektorjevih družb, njihovi družinski člani, štipendisti in upokojenci.

Številčna udeležba na maratonu priča o tem, da postaja tek vse bolj popularen. Kolektorjeva ekipa tekačev še nikoli ni bila tako številna kot letos. Samo za primerjavo povejmo, da smo že lansko leto poročali o rekordni udeležbi, ko je barve koncerna Kolektor zastopalo 168 tekačev in tekačic. Letos jih je bilo kar 72 več, skupno torej 240. Če smo natančnejši: 113 tekačev se je na tek po ljubljanskih ulicah odpravilo že večkrat, 127 tekačev pa je vzdušje pred, med in po teku na Ljubljanskem maratonu doživelo prvič. Največ jih je teklo na 10 kilometrov, kar 176 je bilo takih, polmaratona se je udeležilo 60 tekačev, maratona pa 4. Predvsem gre pohvaliti dekleta, ki jih je vsako leto več. Letos jih je bilo denimo v Kolektorjevi ekipi kar 73.

Na 10 kilometrov so se najbolje odrezali Sara Jesenko, Karin Jesenko in Zdenka Carli Fortuna pri ženskah ter Miran Hvala, Leon Prezelj in Damjan Rupnik pri moških. Z 21-kilometrsko progo so najhitreje opravili Nina Gantar, Bojana Oblak in Martina Brelih Gantar pri ženska ter Kristjan Ipavec, Miha Nastran in Matej Brezovnik  pri moških. Na 42 kilometrov pa so bili najhitrejši Tibor Mrak, Brane Brelih in Bojan Požar.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.