Kolektor Worldwide

Kolektorjeva poslovna divizija stavbna tehnika in izdelki za dom z jasno vizijo razvoja

20.10.2011

Razvojno-tržne konference, ki jih Kolektor pripravlja za vse svoje poslovne divizije, so namenjene izmenjavi mnenj, izkušenj, pregledu dela aktualnih projektov in predstavitvi novih. Tokratna konferenca je bila namenjena seznanitvi z novo strategijo razvoja poslovne divizije stavbna tehnika in izdelki za dom.

Izvršni direktor za razvoj Marjan Drmota, ki je kot prvi pozdravil in nagovoril udeležence konference, je mnenja, da uresničujejo prvotno zastavljeno poslanstvo konferenc, da bodo diviziji postavili osnove za uspešen razvoj. Kot je povedal, so prve korake že naredili. Strategijo razvoja do leta 2017 so postavili, zdaj je na tržnikih  in razvojnikih, da jo uresničijo.

Podrobneje je o razvoju divizije stavbna tehnika in izdelki za dom spregovoril Primož Bešter, izvršni direktor za prodajo in marketing. Temeljita analiza tržišča, konkurence, svoje pozicije na trgu in trendov za nadaljnji razvoj je pokazala, da bodo morali za uspešen razvoj pošteno zavihati rokave, če želijo do leta 2015 zabeležiti 75 milijonov evrov prodaje (brez inženiringa). Lansko leto so zaključili z 31,3 milijona evrov prodaje. Poudarek razvoja bo na cevni izolaciji (toplotna, ognjevarna in protihrupna), kjer naj bi postali regionalni nišni tržni vodja, in utrditvi blagovne znamke Liv, s katero se bodo poskušali prebiti med prve tri ponudnike podometne sanitarne tehnike v jugovzhodni evropski regiji.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.