Kolektor Worldwide

Koncernovo strojegradnjo zapustil največji stroj doslej

18.10.2011

Kolektorjevo strojegradnjo je včeraj zapustil največji stroj, ki so ga v njej izdelali doslej. Ljubljanski Dvig ga je prepeljal v objekt S18, kjer domuje Divizija B Kolektor Sikoma. Stroj Biraghi, kot ga delovno imenujejo, lahko stisne do 430 ton in bo namenjen proizvodnji zaganjalnikov (starterjev). V Kolektorju kupijo pri italijanskem izdelovalcu iz Monze le osnovo, ki jo nato dodelajo in prilagodijo lastnim potrebam.

Dva podobna stroja v omenjeni diviziji že obratujeta in sta bila opremljena na kraju samem. Njima podoben stroj so prvič opremili v strojegradnji, kjer je še ena podobna osnova, ki bo, ko jo bodo dodelali, potovala na enak način v Divizijo A Kolektor Sikoma.

Stroj bi morali v Divizijo B prepeljati že v petek, vendar so imeli na »hišnem« mostu zaradi njegove velikosti težave. Začasno so morali namreč odstraniti »hišico«, ki je bila na njegovi sredini, stroj pa na tovornjak naložiti tako, da mu niso bila napoti svetila javne razsvetljave, ki so na mostu.

Vzdrževalci, ki sta jih vodila Sandi Rutar in Bogdan Filipič, so za preselitev stroja iz strojegradnje na delovno mesto potrebovali le dobro uro. Čeprav je bil ta težak več kot 20 ton, so se pri transportu bali le ali bodo jaški pred vhodom v koncernovo strojegradnjo vzdržali ali ne. Očitno so!

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.