Kolektor Worldwide

Kolektor Koling je gazela primorsko-notranjske regije

14.10.2011

Komisija izbora Gazela 2011 je za primorsko-notranjsko gazelo izbrala Kolektor Koling. Med nominiranci za ta naziv sta bili še podjetji SPIT in Mesarstvo Prunk. Kolektor Koling je komisijo prepričal z dobro strategijo razvoja podjetja in široko paleto dejavnosti, s katerimi se ukvarja: od gradbenega inženiringa in arhitekture do proizvodnje klimatskih naprav in sončnih elektrarn.

Komisija je v obrazložitev, zakaj si je Kolektor Koling prislužil naziv primorsko-notranjske gazele, zapisala: »Strategija, ki Kolektor Kolingu zagotavlja rast – v petih letih je podjetje potrojilo vrednost prihodkov iz prodaje in jo v letu 2010 približalo 19 milijonom evrov – izhaja iz ponudbe celovite storitve: od ideje do izvedbe. Izbrani pristop je del vizije, da bodo v Kolektor Kolingu ostala samo takšna delovna mesta, ki bodo imela najmanj 50.000 evrov dodane vrednosti. Operacije z malo dodano vrednostjo tako že postopoma oddajajo zunanjim izvajalcem. Da izbrana pot vodi v pravo smer, kažejo prepričljivi rezultati: iz podpovprečne dodane vrednosti na zaposlenega v višini 26.371 evrov je v petih letih zrasla precej čez slovensko povprečje in v 2010 že presega 40.000 evrov. Kot pomemben uspeh v Kolektor Kolingu štejejo izgradnjo prepoznavne blagovne znamke in si smelo zastavljajo cilje na mednarodnih trgih: na področju inženiringa in instalacij želijo biti regijski igralec, na področju klimatizacije pa celo globalni.«

Sto najhitreje rastočih podjetij primorsko-notranjske regije, med katerimi je tudi Kolektor Koling, je dodano vrednost med letoma 2005 in 2010 skoraj potrojilo, prihodke iz prodaje so podjetja povečala za 3,5-krat in odprla 986 novih zaposlitev, kar je 16 odstotkov vseh novih delovnih mest v regiji v tem obdobju.

Za naziv Slovenska gazela 2011 se bodo poleg Kolektor Kolinga potegovali še GMT, XLAB, Lotrič, KLS Ljubno in Mikrografija. Zaključni izbor bo 26. oktobra v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Direktor podjetja Kolektor Koling Tine Vadnal na svojem delovnem mestu

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.