Kolektor Worldwide

Kolektor poglablja vezi z Japonsko

12.09.2011

Sedež koncerna Kolektor v Idriji je obiskal japonski veleposlanik v Sloveniji Toshimitsu Ishigure. Namen obiska je bil gostu predstaviti koncern Kolektor, njegovo vlogo doma in v svetu ter njegovo vpetost v lokalno okolje, ki je za eno in drugo stran še kako pomembno. Kolektor namreč s svojim delovanjem, podporo lokalni skupnosti in dogodkom v kraju uresničuje poslanstvo družbene odgovornosti družbe.

Japonski veleposlanik v Sloveniji Toshimitsu Ishigure si je ob obisku ogledal Kolektorjevo orodjarno in strojegradnjo. Kot je povedal, je bil izredno presenečen. Po njegovem mnenju je Kolektor primer visoko razvitega podjetja, ki se lahko brez sramu primerja tako s podjetji na Japonskem kot v razvitem zahodnem svetu. Med podjetji, ki jih je japonski veleposlanik obiskal v Sloveniji, pa Kolektor sodi v sam vrh.

Vodstvo koncerna je obisk japosnkega veleposlanika v Idriji izkoristilo za predajo simboličnega čeka, s katerim bodo preko Veleposlaništva Japonske japonskemu Rdečemu križu donirali 10 tisoč evrov za odpravo posledic cunamija.    

Japonski veleposlanik v Sloveniji Toshimitsu Ishigure ob tem ni skrival navdušenja. »Zahvaljujem se za Kolektorjevo donacijo 10 tisoč evrov. S to velikodušno potezo je Kolektor pokazal veliko solidarnost do prizadete Japonske in Japoncev. Po katastrofi, ki nas je prizadela marca letos, zelo trpimo. Takšna donacija, kot smo jo prejeli od Kolektorja, pomeni, da nismo sami, da je vedno nekdo z nami. Najlepša hvala«.

Kot je ob predaji simboličnega čeka povedal predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič, donacija pomeni nek skromen prispevek za žrtve cunamija in potresa na Japonskem. »Kolektor je že v preteklosti za tovrstne nesreče namenil nekaj sredstev. Umestno se nam je zdelo, da tudi v tem primeru pokažemo to človekoljubnost. Po drugi strani pa se zavedamo, da je sodelovanje z Japonsko kot visokotehnološko deželo potrebno in upamo, da se bo to sodelovanje tudi v bodoče nadaljevalo tako po nabavni kot prodajni poti, kjer pa smo šele na začetku«, je še povedal predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.