Kolektor Worldwide

Do konca tega leta bo hala Kolektor Etre pripravljena na gradnjo 400-kilovoltnih transformatorjev

05.09.2011

Novembra lani je Kolektor Etra začela graditi novo proizvodno halo za proizvodnjo 400-kilovoltnih energetskih transformatorjev, ki bo konec tega leta končana. Prihodnji teden bodo vanjo že pripeljali in začeli nameščati opremo.

Kot je povedal glavni direktor Kolektor Etre dr. Tomaž Kmecl, jih bo naložba v novo halo stala 30 milijonov evrov, od tega bo polovico denarja šlo za opremo. Ker bodo v njej izdelovali 400-kilovoltne energetske transformatorje, ki bodo težki po več sto ton, bodo vse tiste, ki jih ne bodo zmogli dvigniti z dvigali do izvozne ploščadi, prepeljali z zračnimi blazinami. Zato bodo tlaki v novi hali temu primerno pobrušeni in pobarvani, izvozna ploščad pa bo tudi pozimi kopna, za kar so poskrbeli s talnim ogrevanjem.

Doslej so v Kolektor Etri prejeli naročila že za pet energetskih transformatorjev, od tega tri 400-kilovoltne in dva nižje napetosti, ki ju zaradi njune velike teže ne morejo izdelati v stari hali. V hali bodo delali s polno zmogljivostjo šele čez nekaj let, do takrat pa bodo na novo zaposlili še okrog 50 delavcev, v glavnem vseh profilov, kar pri njih pomeni, da bodo morali ti imeti najmanj srednjo tehnično šolo. Kolektor Etra namreč po ustvarjeni dodani vrednosti že sedaj sodi v sam slovenski vrh, saj ta znaša okrog 100.000 evrov. Takrat bo tudi prihodek Kolektor Etre za enkrat večji. Trenutno znaša okrog 50 milijonov evrov.

Glavni direktor Kolektor Etre dr. Tomaž Kmecl pred novo halo

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.