Kolektor Worldwide

3. razvojno-tržna konferenca za področje komponent in sistemov

21.07.2011

Osrednja tema koncernove 3. razvojno-tržne konference za poslovno divizijo komponente in sistemi je bila poslovanje koncerna v prvi polovici letošnjega leta in pričakovanja na tem področju v drugi polovici leta ter pregled aktualnih in novih projektov po programih znotraj poslovne divizije komponente in sistemi.

Glavni izvršni direktor koncerna Kolektor Radovan Bolko je uvodoma orisal poslovanje podjetij znotraj koncerna Kolektor. Ta so, z izjemo podjetja v Bosni in Hercegovini in na Kitajskem poslovala pozitivno. V prvi polovici letošnjega leta so tako skupaj zabeležila nekaj manj kot 200 milijonov evrov prodaje, kar je največ v zgodovini Kolektorja za polletno obdobje. To je vsekakor velik uspeh.

Največji problem Kolektorju trenutno predstavljajo cene surovin, ki so v zadnjih šestih mesecih skokovito narasle.      

Dober poslovni rezultat, ki ga je Kolektor zabeležil po prvi polovici leta 2011, mu daje dobro osnovo oziroma izhodišče za zadnjih šest mesecev letošnjega leta in naslednje leto. Za dolgoročno uspešnost pa so predvsem pomembni novi projekti, zaradi katerih so se v Kolektorjevem Razvojno-tržnem centru tudi zbrali prodajniki in razvojniki Kolektorjevih podjetij dom in v tujini, ki delujejo znotraj poslovnega področja komponente in sistemi.        

Jutrišnji, drugi dan konference, bodo udeleženci izkoristili za medsebojne razgovore in razgovore z vodstvom koncerna.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.