Kolektor Worldwide

Kolektor še vedno velja za enega največjih štipenditorjev v Sloveniji

24.07.2011

Koncern Kolektor se že vrsto let uvršča med največje in najbolj intenzivne štipenditorje v državi. Na ta način še dodatno dokazuje, da se zaveda pomena izobrazbe in znanja ter usposobljenosti kadra, ki ga še kako potrebuje za svojo dolgoročno uspešnost. Prav strokovno usposobljen tehnični kader je tisti, ki ga v Sloveniji primanjkuje, v idrijskem industrijskem bazenu pa ga praktično ni več.

Kolektor (podatki veljajo za podjetja Kolektor Group, Kolektor Sikom, Kolektor Orodjarna, Kolektor KFH in Ascom) je v lanskem letu za štipendije namenil dobrih 180 tisoč evrov, kar predstavlja polovico štipendij, ki jih prejemajo Kolektorjevi štipendisti, drugo polovico dobijo od Posoškega razvojnega centra, saj je Kolektor vključen v regionalno štipendijsko shemo.

Trenutno Kolektor štipendira 134 dijakov in študentov. Za šolsko leto 2011/2012 pa je razpisal več kot 60 štipendij, predvsem za pridobitev izobrazbe s področja strojništva, elektrotehnike in informatike. Vse potrebne informacije o štipendijah so objavljene na portalu, namenjenem štipendistom:  http://www.stipendisti.kolektor.si/stipendisti/ .

Sicer pa Kolektor k pridobitvi izobrazbe oziroma prekvalifikaciji ali dokvalifikaciji spodbuja tudi zaposlene. V lanskem letu je za njihove šolnine namenil 43 tisoč evrov.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.