Kolektor Worldwide

Kolektor Sikom omogočil nakup novega vozila za idrijsko gasilsko društvo

22.07.2011

Člani Prostovoljnega gasilskega društva Idrija so danes prevzeli novo gasilsko vozilo, namenjeno reševanju z višin in globin ter gašenju in tehničnemu posredovanju. Novo vozilo je pomembna pridobitev, ki bo bistveno pripomogla k zagotavljanju požarne varnosti ter dvigu ravni zaščite in reševanja v celotni idrijski občini.

Gre za vozilo Magirus Multistar, s podvozjem Iveco ML 180 – E – 30 z motornim agregatom, ki proizvede 220 kW moči in na kraj posredovanja pripelje vso gasilno in reševalno opremo ter posadko. Zgibna ploščad se dvigne dobrih 30 metrov visoko, kar zadostuje za varno reševanje občanov pri nesrečah.  Omenjeno vozilo je prvo tako vozilo v Sloveniji.

Ker je nakup takšnega vozila za društvo velik finančni zalogaj, je nakup podprl Kolektor Sikom, s katerim ima PGD Idrija že več let sklenjeno pogodbo o sodelovanju, kot so razne intervencije, požarne vaje in podobno.

Novo vozilo so člani PGD Idrija danes preizkusili tudi na terenu, ko so imeli usposabljanje za delo z njim. Preizkusili so ga v Kolektorjevi industrijski coni.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.