Kolektor Worldwide

Na Dnevu Kolektorja se je družilo 3500 zaposlenih, upokojencev, štipendistov, sorodnikov in prijateljev

03.07.2011

V športnem parku pred Modro dvorano v Idriji in v bližnji Mejci so se že desetič zapored srečali zaposleni v Kolektorjevih družbah, njihovi družinski člani, upokojenci in štipendisti. Že dopoldne so se zaposleni pomerili v različnih športnih disciplinah – teku, kolesarjenju, duatlonu, balinanju in balinčkanju, hitropoteznem šahu in taroku, popoldne pa so na svoj račun prišli otroci, saj so organizatorji zanje v Mejci pripravili res pester program.

Do poznih večernih ur je bilo živahno tudi na osrednjem prizorišču pred Modro dvorano, kjer so zbrane zabavali Suzine semiške ter skupina Victory z Manco Špik.    

Ob tej priložnosti sta zaposlene, upokojence, štipendiste ter njihove družinske člane nagovorila predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič in glavni izvršni direktor Radovan Bolko. Predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič je čestital vsem udeležencem  nedavnega kolesarskega Maratona Franja. S 141 kolesarji in kolesarkami je Kolektor prejel pokal za najštevilčnejšo ekipo na maratonu. Bučnega aplavza pa so bili deležni udeleženci letošnje dirke po Ameriki RAAM 2011. Damjan Mohorič, Damjan Rupnik, Alen Štucin in Franci Klun so povedali, da takšnega rezultata niso pričakovali. Zasedli so namreč pet mesto, progo dolgo 5000 kilometrov pa so prekolesarili v šestih dneh, kar je za dan manj, kot so si zastavili. Progo so prekolesarili s povprečno hitrostjo 33 kilometrov na uro.              

Glavni izvršni direktor koncerna Radovan Bolko pa se je osredotočil na stanje v koncernu po prvi polovici leta. Kot je povedal, je koncern zabeležil rezultat prodaje blizu 200 milijonov evrov, kar je največ v zgodovini Kolektorja za polletno obdobje.

Koncern Kolektor je trenutno sredi največjega investicijskega ciklusa. Sredi prejšnjega  meseca je predsednik države dr. Danilo Türk uradno odprl Razvojno-tržni center z novo orodjarno in strojegradnjo, v Kolektor Kočevju je koncern s prizidkom razširil proizvodne prostore, v Ljubljani za potrebe Kolektor Etre gradi proizvodno halo za 400-kilovoltne transformatorje, v Južni Koreji pa za Kolektor Sinyung gradi 900 kvadratnih metrov novih proizvodnih prostorov.

Še vedno pa Kolektor za uresničitev zastavljenih ciljev potrebuje strokovno usposobljen kader, ki ga v Sloveniji primanjkuje, v idrijskem industrijskem bazenu pa ga praktično ni.

Tradicionalnega Dneva Kolektorja se je letos udeležilo rekordno število zaposlenih, upokojencev, štipendistovi in njihovih družinskih članov, in sicer več kot 3500.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.