Kolektor Worldwide

Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk in predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič sta uradno otvorila Kolektorjev Razvojno-tržni center

16.06.2011

Z uradno otvoritvijo celotnega kompleksa Razvojno-tržnega centra s prototipno delavnico, orodjarno in strojegradnjo Kolektor zaključuje eno najbolj intenzivnih investicijskih vlaganj v zadnjih letih na idrijski lokaciji. Samo v izgradnjo omenjenega kompleksa je Kolektor vložil 15 milijonov evrov, sicer pa je v idrijsko lokacijo in akvizicije v zadnjih letih vložil 70 milijonov evrov.

Kot je na otvoritveni slovesnosti poudaril predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič, so tovrstne investicije nujne, če želi Kolektor utrjevati položaj strateškega razvojnega partnerja svojim kupcem.  Kolektorjeva orodjarna je polno zaposlena predvsem z naročili za Kolektorjeve družbe,  v strojegradnji imajo trenutno proizvodnjo šestih linij, ki bodo v naslednjih letih zagotovila 35 kvalificiranih delovnih mest. Ker pa je Idrija polno zaposlena, so del proizvodnje z idrijske lokacije že preselili v Kočevje, nekaj pa je bodo preselili tudi v Bosno in Hercegovino in na daljni Vzhod.

Na tej točki pa se, kot je povedal predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič, Kolektor ne bo ustavil. Ima novo operativno vodstvo z  glavnim izvršnim direktorjem Radovanom Bolkom na čelu, s katerim koncern nadaljuje povečanje prodaje v naslednjih petih letih na 500 milijonov evrov.

Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je za Kolektor našel same pohvalne besede. Po njegovem Slovenija potrebuje zgodbe o uspehu, ena od njih je nedvomno Kolektorjeva zgodba.  Kolektor je zgled, kako je mogoče s proizvodnjo in tehnologijo, z znanjem, dobro tradicijo povezovanja  intelektualnega dela s proizvodnjo in pa z odlično voljo, ki je v Idriji tradicionalna, doseči odlične rezultate. Kolektor je multinacionalno podjetje in je hkrati idrijsko podjetje. »Želim si da, bi bilo takih v Sloveniji več. Kolektor je naš simbol globalizacije,« je zaključil predsednik države dr. Danilo Türk.

 

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.