Kolektor Worldwide

Močna blagovna znamka je ključ do uspeha

24.05.2011

Predstavniki malih in velikih podjetij z notranjsko-kraške regije so na Notranjsko-kraškem forumu, ki ga vsako leto pripravi Akademija Finance, razpravljali o razvojnih možnostih regije, v kateri delujejo, ter predstavili svoje zgodbe o uspehu in preboju na tuja tržišča. Tamkajšnja podjetja namreč ustvarijo le dober odstotek vseh prihodkov slovenskih podjetij in zaposlujejo le 2 odstotka vseh oseb, ki delajo v slovenskih podjetjih. Največji delodajalec v regiji je prav gotovo Kolektor Liv, v katerem danes dela 500 ljudi.

Po besedah direktorja Kolektor Liva Milana Potužaka, Kolektor Liv razmišlja in deluje precej širše, kot so meje notranjsko-kraške regije. Kako tudi ne, ko pa več kot 70 odstotkov prodaje realizira na tujih trgih.

Udeleženci foruma so bili mnenja, da je za razvoj regije in uspešnost gospodarstva potrebno graditi močne blagovne znamke, diferencirati produkte ter delati na stroškovni učinkovitosti. V Kolektor Livu si po Potužakovih besedah želijo doseči višjo dodano vrednost, kar pa bo brez zgoraj naštetega težko doseči.

Včasih je bila majhna regija za delovanje velikega podjetja vsekakor prednost, pravi Milan Potužak, saj so bile plače zaradi tega nižje. Z vse večjo mobilnostjo ljudi in dobrimi cestnimi povezavami pa se je to spremenilo. Pridobiti dober izobražen kader je čedalje težje. Kolektor Liv se bo v prihodnje iz izrazito proizvodne dejavnosti osredotočil na prodajo in razvoj ter na tem gradil svoj uspeh, proizvodnja pa se bo morala prilagajati konkurenci.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.