Kolektor Worldwide

Kolektor Kočevje uspešno zaključil širitev proizvodnje

21.05.2011

Predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič, direktor Kolektor Sikoma Dejan Velikanje in direktor Kolektor Kočevja Ivan Jereb so se v Kočevju na delovnem sestanku srečali s kočevskim županom dr. Vladimirjem Prebiličem in njegovo občinsko delegacijo.

Srečanje je bilo predvsem namenjeno ogledu novih proizvodnih prostorov in pregledu dosedanjega zglednega sodelovanje med Kolektorjem in kočevsko občino ter načrti za naprej. Kolektor Kočevje se namreč v tej regiji, kjer je brezposelnost med najvišjimi v Sloveniji, uvršča med največje delodajalce.

V štirih letih, odkar je Kolektor odprl podružnico v Kočevju, je zaposlil 61 ljudi. Polovica teh je delo dobila konec lanskega leta, ko je Kolektor Kočevje začel z gradnjo prizidka k obstoječi proizvodni hali in selitvijo treh proizvodnih linij za proizvodnjo profilnih komutatorjev za sesalne enote višjega cenovnega razreda in profesionalna ročna orodja z matične lokacije v Idriji v Kočevje. Za dodatne proizvodne prostore je Kolektor namenil 93 tisoč evrov, skoraj še enkrat toliko pa za adaptacijo obstoječe instalacije, strojne opreme ter izobraževanje in usposabljanje 30 na novo zaposlenih delavcev, ki so se tri mesece za novo delovno mesto usposabljali v Idriji. Izobrazbena struktura zaposlenih je visoka, saj gre za zahtevna delovna mesta, po mnenju tako predstavnikov občine kot koncerna Kolektor za najbolj zahtevna v celotni občini.

V Kolektor Kočevju so od oktobra lani, ko so pripravili Dan odprtih vrat, do danes opravili veliko delo. Na tem mestu gre pohvala predvsem direktorjema Kolektor Kočevja Ivanu Jerebu in direktorju Kolektor Sikoma Dejanu Velikanje ter njunim sodelavcem, ki sta zaslužna, da je proizvodnja v novih prostorih stekla po pričakovanjih.

Kočevska občina in Kolektor sta pri njunem sodelovanju pričakovala tudi pomoč države, predvsem pri dodeljevanju nepovratnih sredstev za razvoj gospodarstva v kočevski regiji. Razpis, ki ga je objavilo ministrstvo za lokalno samoupravo in regionalni razvoj, pa je daleč od tega, da bi omogočal razvoj tej regiji in privabljal domače investitorje, ki bi omogočili dodatna delovna mesta.

 

(od leve proti desni) Kočevski župan dr. Vladimir Prebilič, direktor podjetja Kolektor Kočevje Ivan Jereb, predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič in direktor Kolektor Sikoma Dejan Velikanje  

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.