Kolektor Worldwide

Nova hala Kolektor Etre raste v skladu z načrti

20.05.2011

Naložba koncerna Kolektor, ki je vredna 30 milijonov evrov, se izvaja v skladu z načrti. Gre za večjo naložbo ne samo v Ljubljani, temveč tudi v njeni širši okolici. V hali, ko bo nared, bo Kolektor Etra izdelovala 400-kilovoltne energetske transformatorje. Z njimi bo posegla v nov segment transformatorjev, ki jih pri nas še ne izdelujemo in tudi v Evropi podobnih proizvajalcev ni veliko.

Gre za vrhunsko znanje in izdelke, ki bodo namenjeni evropski elektroenergetiki in kasneje tudi zunaj nje. Temu primerna bo tudi nova hala, ki meri v višino 28 in 25 metrov, v dolžino pa okrog 100 metrov. Jekleno konstrukcijo zanjo so izdelali v Trimu Trebnje. Težka je 1.600 ton. Da so jo pripeljali na gradbišče, je bilo potrebnih najmanj 80 posebnih prevozov, zdaj pa jo sestavljajo skupaj.

V novi hali bodo izdelovali in preizkušali 400-kilovoltne energetske transformatorje, ki bodo najmanj trikrat težji od dosedanjih, med katerimi so na leto v Kolektor Etri izdelali vsaj 12-stotonskih. Da bo lahko tak energetski transformator zapustil tovarniške prostore, bodo morali na novo urediti tudi dovoz do nje. 

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.