Kolektor Worldwide

Predstavniki Kolektorja in Rika podpisali pogodbo o sodelovanju pri projektu v Belorusiji

06.05.2011

Predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič, direktor komerciale v Kolektor Etri Peter Novak in direktor podjetja Riko Janez Škrabec so dopoldne v hotelu Jožef v Idriji podpisali pogodbo o sodelovanju pri Rikovem projektu izgradnje transformatorskih postaj na ključ v Minsku v Belorusiji. Kolektor Etra bo za ta projekt izdelala in dobavila pet energetskih transformatorjev moči 40 MVA in napetosti 110/20 kV.

Z dobavo transformatorjev v skupni vrednosti dva milijona evrov Kolektor Etra prvič vstopa na trg Skupnosti neodvisnih držav. To pomeni za podjetje velik izziv. Rikov projekt je le začetek posodobitve mreže, v kateri naj bi v Belorusiji posodobili kar 37 podobnih transformatorskih postaj. »Verjamemo, da imamo v prihodnosti možnost za še več izvoza in več posla na tem področju,« je povedal direktor komerciale v Kolektor Etri Peter Novak.

S podpisom pogodbe je bil zadovoljen tudi predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič. »Vsak zaključen posel je zame dober občutek, saj zagotavlja delovna mesta in dobre rezultate, za kar si prizadevamo«. Kolektor postopno povečuje svojo prepoznavnost na velikem ruskem trgu. »V tej državi delamo na več projektih, ne samo na transformatorjih,« je še povedal Petrič. Dolgoročno večja prepoznavnost in večja prisotnost na ruskem trgu pomeni tudi preselitev dela proizvodnje v Rusijo.

Kot je povedal direktor podjetja Riko Janez Škrabec, so se za Kolektor Etro odločili zaradi njenih referenc in kakovosti. »Veseli smo, da bomo v transformatorske postaje vgradili slovensko znanje priznanega proizvajalca transformatorjev in mu na ta način tudi odprli vrata na novo tržišče.«

Predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič in direktor podjetja Riko Janez Škrabec med podpisom pogodbe.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.