Kolektor Worldwide

Iz Kolektor Etre vsaj 120 izrednih prevozov na leto

18.04.2011

Iz visokonapetostnega laboratorija Kolektor Etre vozijo s posebnim vozilom za izredne prevoze energetske transformatorje do kupcev. Naložen na prevozno kompozicijo je namenjen kupcu na Norveško.

V visokonapetostnem laboratoriju, kjer opravijo še zadnje preizkuse na visokonapetostnih transformatorjih, so bili na podoben prevoz pripravljeni še trije, in sicer za kupce na Nizozemskem in dva na Švedskem. Tik pred omenjenim laboratorijem pa so se »drenjali« transformatorji podobnih moči za Slovaško, Madžarsko in Romunijo.

Kot je povedal delovodja v končni montaži Emil Karlovčec, ne traja dlje kot eno uro, da je energetski transformator pripravljen za izredni prevoz. »Težje ga je narediti. Kakšne barve bo, odloča kupec, kje in s kakšnim prevoznim sredstvom bo do njega potoval, pa odloča izdelovalec,« je še dodal.  

V konkretnem primeru se je norveški kupec odločil za najpogosteje uporabljano barvo, to je RAL 9006, v Kolektor Etri pa so do karavanškega predora naročili izredni prevoz pri Transingu, potem pa bodo energetski transformator preložili na avstrijsko cestno kompozicijo in ga prepeljali do Linza, od koder bo do Roterdama potoval z rečno ladjo, od tam pa do naročnika na Norveškem z ladjo po morju.

 

Energetski transformator je težak 95 ton, tovornjak s posebno prikolico, ki je skupaj dolg 35 metrov, pa tehta še dodatnih 77 ton. Preden kompozicija izrednega prevoza zapusti tovarniško dvorišče pridejo še policisti, ki vse skupaj stehtajo, saj je na naših cestah dovoljeno le deset ton osnega pritiska, na cestah v tujini pa več.  

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.