Kolektor Worldwide

Evakuacijska periodična vaja v Kolektor Etri

15.04.2011

V tokratni periodični evakuacijski vaji so po besedah varnostnega inženirja v Kolektor Etri Primoža Strausa sodelovale še tri zunanje enote gasilcev (PGD Črnuče, PGD Nadgorica in PGD Podgorica–Šentjakob), da bi se ti seznanili, kje tovarna transformatorjev je, kakšni so njeni prostori in kje ta hrani nevarne snovi.

Podjetje je namreč dolžno obdobno izvesti evakuacijsko vajo, da med njo preverijo postopke ravnanja v primeru požara ali kakšne druge nepredvidene nesreče, da zaposleni vedo, kako v takih primerih ravnati, kako ustaviti delovne postopke in stroje. Skratka morajo vedeti, da izključijo plin in elektriko kot v primeru dejanskega požara.

V evakuacijski vaji so imeli v Kolektor Etri namišljeno dva delavca poškodovana, ki so ju našli gasilci in ju oskrbeli ter predali reševalcem. Primož Straus je še povedal, da imajo v podjetju odgovorne osebe, ki v podobnih primerih vzamejo v roke spiske zaposlenih po oddelkih in ugotovijo, kdo je pogrešan ali ga ni v službi. 

Vaja je uspela z manjšimi pomanjkljivostmi, kar je bil tudi njen namen, da bi izboljšali postopke v primeru »ta prave« evakuacije. Podrobna analiza bo izdelana prihodnje dni, ko se bodo sestali skupaj s predstavniki gasilske zveze in gasilske brigade, ki so danes vajo samo  ocenjevali.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.