Kolektor Worldwide

Kolektor poskrbel za toplotno in zvočno izolacijo poslovnega centra Actelion v Baslu v Švici

05.04.2011

Švicarska arhitekta Jacques Herzog in Pierre de Meuron, ki spadata med najprepoznavnejše in najvplivnejše arhitekte na svetu, sta za farmacevtsko podjetje Actelion zasnovala novo, moderno in pozornost vzbujajočo poslovno zgradbo, v kateri je Kolektorjevo podjetje Kolektor Missel Schwab poskrbelo za toplotno in zvočno izolacijo.

Nenavadna oblika stavbe je predstavljala svojevrsten izziv. 25 kilometrov napeljave, ki je bila položena v talno konstrukcijo je bilo potrebno zaščititi z robustno in neuničljivo izolacijo. V poštev je prišla le nepretržna zvočna in toplotna izolacija »Misselon-Robust« podjetja Kolektor Missel Schwab.

 Poslovni center Actelion

Foto: Actelion Pharmaceuticals Ltd.


»Misselon-Robust« z nepretržno mrežasto tkanino je primeren za površine cevi za toplo in hladno vodo, cevi za ogrevanje ter cevi klimatskih naprav. Izdelka ne odlikuje zgolj izredno majhna toplotna prevodnost, ampak je tudi izjemno fleksibilen in ga je nadvse enostavno obdelati.

Z neprekinjeno izolacijo »Misselon-Robust« na ceveh s toplo in hladno vodo ter njihovi opremi lahko izgube zmanjšamo na minimum. Na ta način ta edinstvena izolacija pomembno prispeva k zmanjševanju obratovalnih stroškov in izpustov CO2 oziroma k varovanju okolja.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.