Kolektor Worldwide

Kolektor na konferenci o avtomatizaciji v industriji in gospodarstvu

04.04.2011

Pretekli teden je v kongresnem centru Habakuk v Mariboru potekala sedma konferenca o avtomatizaciji v industriji in gospodarstvu. Kot pokrovitelja strokovnega dogodka v organizaciji Društva avtomatikov Slovenije v sodelovanju z Inštitutom za avtomatiko Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, sta se na dogodku predstavili dve koncernovi podjetji, Kolektor Synatec in Kolektor Sinabit.

Predstavniki Kolektor Synateca so na razstavnem prostoru obiskovalcem predstavili opremo za avtomatizacijo s poudarkom na inovativnem sistemu povezovanja SmartWire – Darwin in opremi Advantech. Drugi dan posvetovanja pa je Gregor Selak s podjetja Kolektor Sinabit v sekciji Avtomatizacija v zgradbah, objektih in prometu predstavil prispevek na temo informacijsko-komunikacijskih tehnologij za avtomatizacijo in nadzor infrastrukturnih objektov.

Cilj prispevka je primerjava in predstavitev klasičnih in naprednih gradnikov in informacijsko-komunikacijskih tehnologij za nadzor in avtomatizacijo infrastrukturnih objektov. Avtor je prikazal in opisal koncepte, ki so pogosto v uporabi in so trenutno najbolj razširjeni ter možne posodobitve in nadgradnje oziroma novejše koncepte zasnove avtomatizacije in nadzora infrastrukturnih objektov z uporabo sodobnih informacijsko-komunikacijskih tehnologij.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.