Kolektor Worldwide

Premier Borut Pahor in ministrica za gospodarstvo mag. Darja Radić sta obiskala koncern Kolektor

30.03.2011

V okviru obiska vlade Republike Slovenije na Goriškem sta predsednik vlade Borut Pahor in ministrica za gospodarstvo mag. Darja Radić s sodelavci obiskala koncern Kolektor. Visoke goste sta sprejela predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič in glavni izvršni direktor koncerna Radovan Bolko.

Gostom je vodstvo predstavilo rezultate poslovanja koncerna in njegov razvojni koncept s poudarkom na marketinški in industrijski usmerjenosti poslovnega modela koncerna Kolektor. Po besedah predsednika koncerna Kolektor Stojana Petriča današnji čas zahteva nove poslovne modele s poudarkom na večji fleksibilnosti v razvoju in trženju, kar bo Kolektor upošteval tudi v svoji strategiji za leta 2011-2015. Strateški cilj koncerna je letni promet 500 milijonov evrov in donos med 6 in 8 odstotki.     

Glavno sporočilo koncerna predsedniku vlade Borutu Pahorju in ministrici za gospodarstvo mag. Darji Radić je bilo, da lahko slovenska vlada pri svojih gospodarskih obiskih v tujini s ponosom predstavlja izdelke iz proizvodnega programa koncerna Kolektor, saj je tehnično in finančno primeren partner za tujega kupca. Tu je predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič izpostavil predvsem transformatorje in na področju gradbeništva inženirske ter gradbeno inženirske storitve. Na obeh področjih se je Kolektor že dokazal pri tujih poslovnih partnerjih in doma. »Včasih si mislimo, da ne znamo toliko, kot razvita podjetja iz države, sem pa prepričan, da smo, vsaj Kolektor, ravno tako dobri, če ne na posameznih produktih celo boljši kot tujci,« je še povedal Petrič.      

Predsednik vlade Borut Pahor in ministrica za gospodarstvo mag. Darja Radić sta bila presenečena in navdušena nad tem, kako uspešen je dejansko Kolektor. Ob tem je ministrica Radićeva izpostavila, da je Idrija lep zgled mesta, v katerem so podjetja s svojo strategijo kljub krizi uspela zagotoviti, da je stopnja brezposelnosti v Idriji med najnižjimi v Sloveniji. Dejala je, da bodo v prihodnje uspešne le tiste regije, ki bodo imele podjetja kot je Kolektor, ki se zaveda, da mora nenehno inovirati, razvijati nove proizvode, ponujati nove storitve, skratka iti v korak s časom. Država jim pri uresničevanju zastavljenih ciljev lahko pomaga s pomočjo pri načrtovanju novih produktov, s sofinanciranjem raziskav, s stimulacijo mladih, da se odločajo za tehnične poklice,  in spremembo delovne zakonodaje.  

Premier Borut Pahor in ministrica za gospodarstvo mag. Darja Radić sta obisk v Kolektorju sklenila z ogledom novih proizvodnih prostorov orodjarne in strojegradnje.   

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.