Kolektor Worldwide

Kolektor v novi obleki

24.03.2011

Z dokončanjem nove proizvodne hale strojegradnje na idrijski lokaciji, kjer je pred skoraj pol stoletja začel s proizvodnjo komutatorjev sedanji koncern Kolektor, ne bo nič več od tistega, kar smo v preteklosti lahko videli v Vojkovi ulici. Od stavb namreč ni ostalo ni več starega.

Ko so bile na desnem bregu Idrijce postavljene proizvodne hale, je koncern na mestu nekdanje hale 22. julija, zgradil Razvojno-tržni center, zatem pa še prototipno delavnico, orodjarno in na koncu še strojegradnjo, v katere hali bo za proizvodnjo novih linij in strojev ter delavnice na voljo več kot 1.600 kvadratnih metrov uporabnih površin. Hala bo dokončana do konca tega meseca, prihodnji mesec pa se bodo vanjo preselili, s čimer bodo delavci strojegradnje ponovno skupaj pod eno streho.

Novo podobo je Kolektor na matični lokaciji dokončal v kriznem času. Tudi v prihodnje ne bo tozadevno »počival«. V Ljubljani trenutno za potrebe Kolektor Etre gradi novo halo, v Kolektor Kočevju prizidek k obstoječi hali, projektirajo pa že novi proizvodni hali v Laktaših v Bosni in Hercegovini in na Kitajskem.

Več o posameznih naložbah in drugih novostih iz koncerna si lahko preberete v najnovejši številki Komunitatorja, ki bo jutri med bralci.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.