Kolektor Worldwide

Kolektor glavni pokrovitelj maturantskega plesa idrijskih dijakov

19.03.2011

Za maturanti idrijske Gimnazije Jurija Vege je slavnostni večer, s katerim so se na družaben način, poln smeha, petja in plesa, poslovili od dijaških let in pogumno zakorakali v svet odraslosti. Ob tej priložnosti sta jih nagovorila ravnatelj Gimnazije Jurija Vege Borut Hvalec in glavni izvršni direktor koncerna Kolektor Radovan Bolko. Kolektor namreč vsako drugo leto prevzame štafetno palico glavnega pokrovitelja maturantskega plesa.

Več kot 360 milijonov evrov prodaje, 20 podjetij doma in v tujini, več kot 2900 zaposlenih, od tega dobra tretjina v Idriji, je le nekaj podatkov, s katerimi je želel glavni izvršni direktor  koncerna Kolektor Radovan Bolko dijakom ponazoriti pomembnost in velikost koncerna. Predvsem pa je za dijake pomemben podatek, da jih ima od omenjenih več kot tisoč zaposlenih na idrijski lokaciji skoraj 200 najmanj visokošolsko izobrazbo. Od tega je nekaj manj kot dve tretjimi nekdanjih dijakov Gimnazije Jurija Vege. Kot je povedal Bolko, so prav idrijski maturanti vseh generacij nosilci ključnih procesov in aktivnosti v koncernu Kolektor. Kot primer je izpostavil poslovodstvo koncerna, ki šteje 10 članov, od tega jih je sedem nekdanjih gimnazijcev. Podobna slika je v vseh podjetjih na Idrijskem in Cerkljanskem, za katera je značilno, da so uspešna, rastejo in zanjo potrebujejo tudi nove kadre. Ob tem je Bolko dijakom sporočil: »Mi vas čakamo.« No, vsaj tiste, ki so se odločili za poklice, ki jih v koncernu potrebujejo.

Ob koncu je vsem dijakinjam in dijakom zaželel veliko uspeha na maturi in uspešno dokončanje študija.            

 

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.