Kolektor Worldwide

Velemojster Škoberne je zmagal toda ne prepričljivo

13.03.2011

Na 14. Trohov spominski šahovski turnir, ki so ga tudi tokrat pripravili člani šahovskega kluba Kolektor se je prijavilo 35 tekmovalcev iz različnih slovenskih klubov in trije člani Slovenske športne zveze iz Celovca.

V prostorih Kolektorjeve restavracije Nebesa se je med njimi zbralo tudi šest dosedanjih zmagovalcev turnirja, in sicer poleg dolgoletnega organizatorja Silvija Kovača še Boštjan More, ki prav tako tekmuje za Šahovski klub Kolektor, Martin Kraševec iz Postojne, Boris Mitrovič iz Frama pri Mariboru, Dušan Zorko iz Kranja in 24-letni velemojster Jure Škoberne iz Tolmina. Slednji je igral na prvi šahovnici, na kateri je prvo potezo potegnil Samo Bevk, poslanec v državnem zboru in tudi sam dober šahist. Med šahisti velja izpostaviti še aktualnega zmagovalca 10. državnega prvenstva invalidov Slovenije, ki je bilo dan prej v Trbovljah, in sicer Mateja Ušeničnika, člana medobčinskega društva invalidov Idrija – Cerkno. Tudi tokrat je pričakovano, vendar ne prepričljivo, zmagal velemojster Jure Škoberne s šestimi točkami, kolikor jih je zbral tudi drugouvrščeni Vladimir Vodopivec iz Nove Gorice. Posebno priznanje je pripadlo veteranu Rupertu Reichmanu (SŠZ Celovec) in zmagovalcu v kategoriji šahistov do 16 let Galu Drnovšek iz Kranja. Najmlajši udeleženec tokratnega Trohovega spominskega šahovskega turnirja je bil prvošolec Anej Bevk.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.