Kolektor Worldwide

Kolektor na prvi inovativni konferenci razglasil koncernove inovatorje leta 2010

10.03.2011

Kolektor že leta spodbuja množično inovativno dejavnost, saj se zaveda, da je prav vsaka ideja lahko osnova za napredek. Realizacija dobrih idej omogoča, da Kolektor ostaja korak pred konkurenco.

Tokrat je skupina za inovativno dejavnost šla še korak dlje in pripravila prvo inovativno konferenco, ki je bila namenjen direktorjem koncernovih slovenskih družb, vodjem poslovnih področij in programov ter skrbnikom za inovativno dejavnosti. Konferenco so sklenili z razglasitvijo inovatorjev leta 2010.

Organizatorji konference so za udeležence pripravili pester program. V uvodnih besedah je glavni izvršni direktor koncerna Radovan Bolko izpostavil pomembnost inovativne dejavnosti za koncern ter da samo govorjenje o njej ni dovolj, ampak je potrebno procese nadgraditi in si na tem področju postaviti še višje cilje, kot jih imajo v Kolektorju že zdaj.  Razveseljivo je, da iz leta v leto naraščata tako število sodelujočih v inovativni dejavnosti, kot število podanih predlogov za inovacije. V preteklem letu so bili na tem področju najbolj pridni v podjetju Kolektor KFH. Za letošnje leto si je skupina za inovativno dejavnost zastavila še bolj ambiciozne cilje, ki pa so po mnenju koordinatorja inovativne dejavnosti v koncernu Klemena Šavlija povsem realni. Naj omenimo najpomembnejše tri: 4 predlogi na zaposlenega, 80-odstotna realizacija podanih predlogov in 70-odstotna udeležba v množični inovativni dejavnosti. 

Osrednjo vlogo na prvi Kolektorjevi inovativni konferenci je imel izr. prof. dr. Borut Likar, ki  je zbranim spregovoril o inovacijah. Na duhovit način in z nazornimi primeri je poskušal odgovoriti na vprašanje, kaj je množično inoviranje – grožnja zaposlenim ali pogoj za preživetje.

Prvo Kolektorjevo inovativno konferenco so sklenili s slavnostno podelitvijo nagrad inovatorjem leta 2010. V kategoriji koristnih predlogov so nagradili Dejana Kacina iz Kolektor Sikoma,  v kategoriji tehnične in druge izboljšave je nagrado dobil Marko Gantar prav tako iz podjetja Kolektor Sikom in v  kategoriji znanstveno-raziskovalno delo Nevenka  Rajnar iz Nanotesla Instituta.   

(od leve proti desni) Glavni izvršni direktor koncerna Radovan Bolko ter inovatorji leta 2010 Marko Gantar, Nevenka Rajnar in Dejan Kacin 

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.