Kolektor Worldwide

Svet Ekonomske fakultete tokrat zasedal na Kolektorju

09.03.2011

Sejo Sveta Ekonomske fakultete vedno gosti eden od njenih članov. Tokrat je njeno organizacijo prevzel koncern Kolektor.

Svet Ekonomske fakultete je eden najpomembnejših svetovalnih teles Ekonomske fakultete. Sestavlja ga 26 direktorjev in predsednikov uprav najuspešnejših slovenskih in mednarodnih podjetij. Med prepoznavnejšimi in prisotnimi na seji v Idriji so bili poleg Kolektorja še Petrol, Trimo, Pipistrel, ACH, SKB banka, Hella Saturnus Slovenija in drugi.

Vloga Sveta je, da s fakulteto sodeluje predvsem pri strateških usmeritvah, ji pomaga oblikovati njeno strategijo, cilje, da dela tisto, kar gospodarstvo od nje pričakuje in potrebuje, zato je bila ena od osnovnih točk seje v Idriji strategija Ekonomske fakultete v letih 2010-2015.

Kot je po seji povedal dekan Ekonomske fakultete dr. Dušan Mramor, je bila seja izjemno živa, fakulteta je dobila izjemno veliko priporočil, tudi potrditev usmeritev razvoja do leta 2015. Direktorji in predsedniki uprav podjetij so bili po Mramorjevem mnenju izjemno zahtevni. Želijo namreč večjo vlogo fakultete pri sporočanju javnosti, kakšne usmeritve potrebuje Slovenija na ekonomskem področju, da se bo vrnila med najuspešnejše države.

Predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič, ki je član Sveta Ekonomske fakultete že od njegove ustanovitve, je obisk uglednih predstavnikov najuspešnejših slovenskih podjetij in Ekonomske fakultete izkoristil za predstavitev koncerna. Najprej je gostom pokazal nov hotel Jožef in jih odpeljal na ogled prenovljene orodjarne. Gostje so bili nad videnim navdušeni.    

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.