Kolektor Worldwide

Kolektor je spet Remyjev Naj dobavitelj

03.03.2011

V Kolektorjevi prodaji so z velikim zadovoljstvom prejeli novico in plaketo mehiškega Remyja, ki jih je že drugič razglasil za prednostnega dobavitelja komutatorjev visoke kakovosti oziroma za dobavitelja brez napak.

Kolektor Group dobavlja komutatorje, ki so izdelani v Kolektor Sikomu in Kolektor Sinyungu, za motorje za zagon vozila štirim Remyjevim družbam, in sicer v Mehiki, v Južni Koreji, Braziliji in na Madžarskem. Koncern Kolektor Remyju na leto dobavi 10 milijonov komutatorjev. V primerjavi z lanskim letom so njegova naročila najmanj za desetino večja. Povečanje je posledica večjega povpraševanja po tovornjakih in dostavnih vozilih v ZDA in okrepljeni prodaji osebnih vozil korejskih izdelovalcev. Milan Erjavec, vodja prodaje komutatorskega programa v koncernu Kolektor, je prepričan, da bo Remy naročila še povečeval, kajti začel je razvijati tudi zaganjalnike spelji/ustavi, kjer trenutno prevladuje Boscheva ponudba.

Remy namreč na tržišču nastopa kot eden glavnih izdelovalcev motorjev za zagon vozila in alternatorjev v območju držav severnoameriške proste trgovine, ki jo s kratico imenujemo NAFTA (Kanada, Mehika, ZDA) in na korejskem tržišču. Delno si lahko razlog za ugleden status omenjenega kupca prisvoji tudi Kolektor, ki v tej zgodbi nastopa kot ključni dobavitelj komutatorjev ter drsnih obročev za tako imenovane »heavy duty« in »light duty« aplikacije. Na ta način namreč Remy z omenjenimi izdelki uresničuje potrebe svetovno znanih in hkrati največjih izdelovalcev avtomobilov, kot so Chrysler, General Motors, Mercedes, Toyota, Honda in Hyundai/Kia.    

Odkar je Kolektor po letu 1994 začel samostojno nastopati na tržišču je postal Naj dobavitelj vsem svetovnim korporacijam, ki jim prodaja komutatorje. Tako se ponaša s tovrstnimi priznanji, ki so mu jih podelili Black & Decker, Bosch, BSH, Continental, Remy in Valeo.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.