Kolektor Worldwide

S skupnimi močmi do novih projektov

17.02.2011

Na pobudo koncerna Kolektor je Fakulteta za strojništvo za skupino petdesetih Kolektorjevih inženirjev pripravila predstavitev za koncern najbolj zanimivih kateder. Le-te so izbrali udeleženci sami. Namen srečanja je bil predvsem poglobitev dosedanjega sodelovanja med koncernom in fakulteto.

Uvodoma je glavni izvršni direktor koncerna Kolektor Radovan Bolko vodstvu fakultete in profesorjem predstavil koncern, ki s svojimi razvojnimi centri predstavlja velik potencial za kadre. Ob tem je izpostavil pomembnost sodelovanja gospodarstva in znanstvene sfere. Kolektor si namreč od fakultete obeta novih oblik sodelovanja.

Sledile so predstavitve 8 od 17 kateder, in sicer katedre za dinamiko fluidov in termodinamiko, za kibernetiko, mehatroniko in proizvodno inženirstvo, za tehnologijo materialov, za mehaniko, za mehaniko polimerov in kompozitov, tribologijo in sisteme vzdrževanja, za menedžment obdelovalnih tehnologij, za prenos toplote in snovi ter okoljsko tehniko ter katedre za izdelovalne tehnologije in sisteme. Vodje posameznih kateder oziroma njihovi namestniki so slušateljem predstavili aktualne razvojne projekte in možnosti, ki jih vidijo, za sodelovanje s koncernom.

Zdaj so na potezi Kolektorjevi inženirji, ki bodo podali svoje predloge za skupne projekte koncerna in fakultete. Rezultat tega morajo biti nove rešitve in izdelki, od katerih se pričakuje v končni fazi tudi dobre finančne rezultate.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.