Kolektor Worldwide

Kolektor kupil nov defibrilator

15.02.2011

Koncern Kolektor že vrsto let z najrazličnejšimi akcijami skrbi za zdravje zaposlenih. Poleg tega da zanje z idrijskim Zdravstvenim domom pripravlja Dan zdravja, omogoča zaposlenim udeležbo na najrazličnejših športnih prireditvah, zanje organizira rekreacijo, skrbi tudi za tečaje prve pomoči, pred štirimi leti pa se je vodstvo koncerna odločilo še za nakup dveh defibrilatorjev. Da bi zaposlenim omogočili kar najhitrejšo in učinkovito pomoč v primeru ogroženega življenja, bodo prihodnji mesec v koncernu namestili še en defibrilator.

Opremljenost podjetij in organizacij z ustrezno opremo prve pomoči ni samo zakonsko določena, pač pa je tudi moralna in etična odgovornost delodajalca. Ker se vodstvo koncerna tega zaveda, je omogočilo nadstandardno opremo v vsaki diviziji, defibrilatorja pa so namestili v obratih na levem in desnem bregu Idrijce. Z letošnjim letom so z nadstandardno opremo prve pomoči opremili še prenovljeno Orodjarno, Strojegradnjo in Razvojno-tržni center, kjer bodo prihodnji mesec namestili še tretji defibrilator.

Nadstandarda oprema prve pomoči vsebuje vso opremo za učinkovito oživljanje bolnika oziroma poškodovanca, opremo za oskrbo opeklin, lopatasta nosila itd. Na vsaki omarici so napisane telefonske številke nujne medicinske pomoči in osebe, ki so v posamezni organizacijski enoti usposobljene za izvajanje prve pomoči. Ker skrbi za življenje sodelavca ne moremo prepustiti le nekaterim, pač pa smo zanj odgovorni vsi, si koncern Kolektor prizadeva, da bi za delo z defibrilatorjem in s temeljnimi postopki oživljanja usposobili prav vse zaposlene. Tovrstna usposabljanja bo koncern pripravil vsaki dve leti. Letošnjega izobraževanja, ki je potekalo od začetka novembra do konca januarja so se udeležili 203 zaposleni, od tega 123 za delo z defibrilatorjem in 80 za nudenje prve medicinske pomoči.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.