Kolektor Worldwide

Dobre prometne povezave pomembne za Kolektor

09.02.2011

Poslanec v državnem zboru Republike Slovenije Samo Bevk je v Cerknem pripravil delovni razgovor o poteku del na trasi 4. razvojne osi. Razgovora so se poleg ministra za promet dr. Patrika Vlačiča, predstavnikov ministrstva za okolje in prostor, predstavnikov Direkcije RS za ceste in županov udeležili tudi predstavniki lokalnega gospodarstva. Koncern Kolektor je zastopal izvršni direktor za nabavo in produkcijo Valter Leban.

Kot je v razgovoru izpostavil Leban, je čimprejšnja ureditev cestnih povezav nujna za lokalno gospodarstvo. Za Kolektor je ključnega pomena predvsem ureditev ceste med Idrijo in Logatcem. Kolektor namreč na leto prepelje iz in v Idrijo dobrih 20.000 ton materiala. Še zlasti pri avtomobilski industriji je točnost dobave ključnega pomena. V ospredje pa vse bolj prihaja prevoz strokovnega kadra, ki ga v idrijskem industrijskem bazenu primanjkuje, zato se vse več zaposlenih na delo v Idrijo vozi iz sosednjih občin.

O tem, kdaj naj bi bila dela končana, ni upal govoriti nihče, omenimo lahko vsaj to, da je izgradnja 3 voznega pasu v Zali v zaključni fazi. Končan naj bi bil najkasneje čez pol leta.      

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.