Kolektor Worldwide

Kolektor je gostil skupščino Društva Alpsko mesto leta

09.02.2011

Ker je bila skupščina Društva Alpsko mesto leta v prostorih Kolektorjevega Razvojno-tržnega centra, je zbrane pozdravil predsednik omenjenega koncerna Stojan Petrič, s čimer so se lahko člani društva na kraju samem seznanili z dejstvom, kako se ekologija in ekonomija smiselno dopolnjujeta. Ob tej priložnosti je Petrič posebej poudaril, kaj je bilo včasih na kraju, kjer so danes sestankovali in koliko je koncern vložil svojega denarja za dekontaminacijo degradiranega območja. Še posebej pa je izpostavil ekološko in okoljsko varčno stavbo (RTC), ki je prva te vrste pri nas.

Idrijski župan Bojan Sever pa se je navzočim še enkrat zahvalil za izkazano zaupanje in izpostavil, kaj vse so v občini naredili, da je bilo njeno središče razglašeno za Alpsko mesto leta 2011. Zagotovil jim je, da bodo letos in v prihodnjih nekaj letih med drugim priključili vsa gospodinjstva v Idriji na čistilno napravo in uredili preskrbo njenih prebivalcev z neoporečno pitno vodo.

Društvu Alpsko mesto leta predseduje župan nemškega Sonthofna Hubert Buhl, ki je na skupščini izrazil prepričanje, da bo ta naziv Idriji pomagal pri še bolj uspešnem razvoju in udejanjanju okoljskih projektov. Na skupščini so izbrali tudi kraj, ki bo prihodnje leto nosil naziv Alpsko mesto leta 2012. To bo francoski Annecy.

Predsednik koncerna Stojan Petrič je uvodoma nagovoril udeležence skupščine Društva Alpsko mesto leta. Skrajno desno je predsednik društva Hubert Buhl

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.