Kolektor Worldwide

Znanje je ključ do uspeha

20.01.2011

Decembra lani je 32 zaposlenih v podjetjih koncerna Kolektor zaključilo izobraževanje za pridobitev nacionalne poklicne kvalifikacije upravljalec oziroma upravljalka strojev v proizvodnji. Danes se je celotna skupina zbrala v Razvojno-tržnem centru, kjer so jim predstavniki koncerna in idrijske Gimnazije Jurija Vege podelili certifikate za uspešno zaključeno izobraževanje.

»V Kolektorju se dela z glavo«, so bile uvodne misli glavnega izvršnega direktorja koncerna Kolektor Radovana Bolka, ki je želel udeležencem povedati, zakaj so se v koncernu odločili za nacionalno poklicno kvalifikacijo. Avtomatizacija proizvodnje, uvedbe novih linij in tehnologij v proizvodnjo zahtevajo vedno več dodatnega znanja in kvalificirane zaposlene. Nekvalificiranih delovnim mest v koncernu  ni več, zato so želeli svojim zaposlenim, ki do zdaj niso imeli ustrezne izobrazbe omogočiti, da si jo pridobijo. Ob tem je glavni izvršni direktor koncerna Radovan Bolko izrazil zadovoljstvo, da so kandidati izobraževanje uspešno zaključili, in udeležence pozval, da morda svoje pridobljeno znanje še nadgradijo. Kolektor bo pri tem podprl vsakega, ki se bo za to odločil.

Gimnazija Jurija Vege je željo Kolektorja, da izpelje izobraževanje, vzela resno in pripravila poseben program, prilagojen potrebam koncerna, je na podelitvi certifikatov nacionalne poklicne kvalifikacije dejal ravnatelj idrijske gimnazije Borut Hvalec, ki bo najbolj vesel, če bo dobil potrditev, da slušatelji na novo pridobljeno znanje s pridom uporabljajo.

Vsekakor bosta Kolektor in Gimnazija Jurija Vege na tem področju še sodelovala, saj je zanimanje za dodatno izobraževanje v koncernu veliko.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.