Kolektor Worldwide

V Kolektor Magmi konstruirajo komponente za brezžično polnjenje mobijev

17.01.2011

V koncernovi hčerinski družbi Kolektor Magma, ki posluje v ljubljanski industrijski coni Stegne, bodo letos osrednjo pozornost namenili razvoju komponent za brezžične napajalnike za mobilne telefone in predvajalnike glasbe.

Prva se je razvoja tovrstnega polnilca samo za ameriško tržišče že pred štirimi leti lotila Motorola, sedaj pa bo to postal standard za ves svet. Pri razvoju že od samega začetka sodeluje tudi koncernova Kolektor Magma. Z novo napravo bo mogoče napolniti baterije v vseh vrstah mobilnih telefonov in v MP3 predvajalnikih glasbe, ne glede na proizvajalca. Trenutno je proizvod v fazi vzorčenja.

To pa ni vse, na kar bo letos stavila Kolektor Magma, ki ji je veliko do tako imenovane zelene energije. Rada bi namreč še povečala svoj delež tako pri proizvodnji zelene energije, kakor tudi v avtomobilski industriji, saj bi rada pridobila posle v proizvodnji električnih avtomobilov. Direktor Kolektor Magme Bogo Miklavčič je imel v mislih komponente za polnilce, ki so vgrajeni v avtomobile, ali pa jih bodo izdelovalci polnilnih postaj integrirali v svoje proizvode.

Kolektor Magma trenutno zaposluje 110 delavcev in v koncernovo blagajno prispeva dobre tri odstotke letnega prometa. Je naš edini izdelovalec mehko magnetnih feritnih materialov, feritnih jeder in induktivnih komponent. Izdeluje namreč elektronske komponente za avtomobilsko industrijo, široko potrošnjo in profesionalno elektroniko. 

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.