Kolektor Worldwide

Dr. Tomaž Kmecl je Kolektorjev menedžer leta 2010

20.12.2010

Presenečenje je bilo popolno. Predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič je po uvodni predstavitvi poslovanja koncerna v letošnjem letu, ki je bilo nad pričakovanji, kot strela z jasnega napovedal podelitev priznanja Kolektorjev menedžer leta. Edino, kar je uvodoma k temu dejal, je bilo, da nagrada ne bo pripadla nobenemu koncernovemu izvršnemu direktorju.

Potem pa so se vsi ostali gledali in poslušali predsednikovo obrazložitev, saj med njimi ni bilo malo takih, ki bi to priznanje lahko prejeli. Pa vendar, to je bil dr. Tomaž Kmecl, glavni direktor Kolektor Etre. Presenečen je bil tako kot drugi tudi sam, saj prav zares ni vedel, kaj ga čaka. Predsednik koncerna Stojan Petrič je povedal: «Da lahko postaneš Kolektorjev menedžer leta, moraš voditi eno od njegovih proizvodnih podjetij. Kdo je tisti, ki je postal to za leto 2010 nas je vodilo spoznanje, da je ta direktor bistveno prispeval k splošnemu dobremu poslovnemu rezultatu koncerna. Menedžerja simbolizira kip bika, ki po Petričevih besedah predstavlja veliko delovno moč in nagon ohranitve. Kmecl je odločilno prispeval k uresničitvi dveh, za koncern pomembnih projektov, in sicer prevzema dveh družb, nemške in Etre v Ljubljani«. Menedžerja leta bo koncern Kolektor izbiral vsaki dve leti.

V zahvali je dr. Tomaž Kmecl izpostavil dejstvo, da ni vedel, kaj ga čaka. Zahvalil se je »sivim« glavam, ki so ga izbrale, in dodal, da jih je prav na račun uresničitve omenjenih prevzemov tudi sam nekaj dobil. Sivih las namreč.

V nadaljevanju pa je prvi mož koncerna Kolektor Stojan Petrič predal besedo tokratnima predavateljema, in sicer kardiologu profesorju dr. Radovanu Starcu, predavatelju na Medicinski fakulteti, ki je navzočim spregovoril o razumevanju transcendentalne meditacije in o njeni uporabi v vsakdanjem življenju, profesor dr. Janez Prašnikar predavatelj z ljubljanske Ekonomske fakultete pa je več kot sedemdesetim koncernovim direktorjem spregovoril o naložbah v neotipljivi in otipljivi kapital v slovenskih podjetjih, o čemer je predaval tudi na nedavni Poslovni konferenci v Portorožu. Na njej je kot predstavnik zglednega slovenskega podjetja sodeloval tudi predsednik koncerna Kolektor, o čemer pišemo tudi v Komunitatorju.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.